2018. november 27., kedd

Papírkérgű juhar, szürke juhar - Acer griseum - Különleges törzsű, télálló ritkaság. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 400 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Acer griseum – Szürke juhar, papírkérgű juhar, papírjuhar, barna kérgű juhar
5 db mag!
A juhar nemzetség egyik impozáns megjelenésű, feltűnő díszértékű, távol-keleti faja a szürke juhar, vagy papírkérgű juhar. Közép-Kína hegyvidéki erdeiben őshonos, ott 8-10-15 méter magasságúra is megnövő, gyakran a tövétől elágazó, lassú növekedésű fa, de hazánkban kisebb termetűre nő. Koronája kerekded, fiatal vesszői vörösbarnák, az idősebb ágak és a törzs (törzsek) élénk színű: narancsvörös, vörösbarna és a fahéj színeivel lehet jellemezni. Ez az élénk színű kéreg ráadásul papírszerű és csíkokban, foltokban leváló, nagyon mutatós egzotikus megjelenésű. Télen is díszíti az alvó kertet. Összetett levelei három levélkéből állnak, kihajtáskor sárgásak, világos zöldek, majd később bezöldülnek. Ősszel élénkpirosra színeződnek.
Nem igényes növény, de az öntözést meghálálja. Minden talajban megél, de jobban szereti a lazább talajokat. A talaj kémhatására sem érzékeny. Kedveli a napfényt, de a félárnyékos helyet is tűri. Kártevői hazánkban nem ismertek. Edzett, télálló díszfa. Kérge és élénkvörös őszi lombja a legfőbb díszítő értéke. Kisebb kertekben is jól nevelhető.
A csírázáshoz magjainak szüksége van hidegkezelésre. Egy napi áztatás után nedves homokkal, vagy nedves (nem vizes! ) tőzeggel összekeverve egy nylon zacskóban, 2-3 hónapig, 2-5 fokon hűtőszekrényben tároljuk, majd ezután vethetjük el kb. fél centiméter mélyre, jó minőségű termőföldbe. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 18 fok körül van, a magok csírázási ideje 1-3 hónap, azonban vannak magok, amelyek a következő tavaszig is elfekhetnek. A vetőmagot vethetjük ősszel hidegágyba is, vagy a télre a szabadban tartott cserépbe, így tavaszig megkapja a kellő hideghatást.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2018-12-18 14:38 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése