2021. július 30., péntek

Kerek egy esztendő 1955 - Jelenlegi ára: 2 450 Ft

Rövid leírás
Kedves Gyerekek! Ismét eltelt egy esztendő, s újra kézbe vehetitek a Kerek egy esztendő új kötetét, az 1955-ös esztendő évkönyvét.
Ez az esztendő nevezetes évforduló hazánk történelmében. Tíz évvel ezelőtt, 1945-ben szabadította fel hazánkat a dicsőséges Szovjet Hadsereg a német fasizmus és magyar cinkosaik uralma alól, s megtörte országunkban a földesurak és a tőkések hatalmát.
Az ezeresztendős rabságban és elnyomatásban sínylődő magyar nép felszabadult: a földesurat, "akinek sérvig emeltek tönköt, gabonát" - elűzték, s a dolgozók munkájának a haszna nem a tőkéseké többé. A nép végre maga vehette kezébe sorsának intézését; megadatott, amiről a nagy forradalmár költőnk, József Attila álmodott - "a hozzáértő, dolgozó nép okos gyülekezetében hányni-vetni meg száz bajunk".
Tíz küzdelmes, de eredményekben gazdag esztendő vezetett el eddig az évfordulóig: a munkásosztály, szövetségben a dolgozó parasztsággal, a párt nevelésével és útmutatása szerint újra felépítette, s gazdagabbá tette a német hódítók által rombadöntött drága hazánkat.
Amikor körülnézek ebben az új országban, a napfényes, szép iskolákban otthon, vagy hazánk szép tájain táborozás közben, amikor elolvassátok ebben a könyvben halott és élő íróink nektek szánt írásasit, gondoljatok szeretettel a felszabadító Szovjet Hadseregre, amely annyi véráldozattal mentette meg hazánkat a teljes megsemmisüléstől, és lehetővé tette, hogy szüleitekkel együtt ti már szabadon és boldogan éljetek, tanuljatok és hasznos szórakozással töltsétek el szabadidőtöket.
A képen látható állapotban( Borító foltos, lapélek elszíneződtek  ).
Ajánlom figyelmébe a teljes kínálatom, sok mesekönyv található az oldalamon.
 Szállítási és átvételi lehetőségek:
Házhozszállítás
A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
korának megfelelő állapot.

Jelenlegi ára: 2 450 Ft
Az aukció vége: 2021-07-31 05:55 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése