2020. január 26., vasárnap

Jujuba, kínai datolya - Ziziphus jujuba - Megbízhatóan télálló, finom gyümölcsritkaság. 10 db mag! - Jelenlegi ára: 800

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Ziziphus jujuba – kínai datolya, jujuba, gumicukorfa
10 db mag!
Eredetileg a távol keleten őshonos, Kínában már négyezer éve termesztésbe vonták, de később a Földközi-tenger partvidékén is elterjedt, alacsony, tüskés ágú fa. Váltakozó állású levelei tojásdad alakúak, a levéllemezen három hosszanti főér húzódik. Apró, zöldes virágai a vékonyabb hajtásokon nyílnak. Termése hosszúkás vagy ovális, éretten fényes rozsdabarna, belsejében egyetlen nagy maggal. Íze kellemes, savanykás-édes, az almára emlékeztető. Vannak nagyobb termésű, oltott fajtái is, de a magvetésből származó példányok 2-3 centiméteres termése is különleges, finom csemege. Sok cukrot, fehérjét, ásványi anyagokat és sok C-vitamint tartalmaz. Fogyasztják nyersen, aszalva, pörkölve, sütve, de még főzve is.
Az általam kínált magok a nagy termésű Lang fajta magjai.
Magyarországon teljesen télálló, akár mínusz 20 fokig is bírja a lehűléseket, és kedveli a meleg nyarainkat. Magas fényigényű, de egyébként igénytelen növény. Talajban nem válogatós, még a köves domboldalakon is megterem. Fiatal korában, aszályos időben meghálálja az öntözést, de a 3-4 éves növény már a szárazságot is jól tűri. Tavasszal későn hajt ki, így a késő tavaszi fagyok sem károsítják. Betegségei és kártevői Magyarországon nem ismertek.
Magjainak nincsen szüksége előkezelésre. Egy napos vízben áztatás után vethetjük tápdús föld és kevés homok keverékébe, kb. 1 cm mélyre. 20-25 fokos hőmérsékleten 1-2 hónap alatt kikel.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 800 Ft
Az aukció vége: 2020-02-15 23:25 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése